Tirol en Vorarlberg

Swipe

Hoe kom je in (Oost-) Tirol?

De meeste mensen zullen naar Tirol reizen met de eigen auto of met een speciale bus. Het is ook mogelijk om met het openbare vervoer naar het gebied te reizen. Denk dan in de eerste plaats aan de bus. Met de trein kun je tot in Tirol reizen en vandaar op een lokale bus overstappen. Reis je per vliegtuig dan kom je in Innsbruck terecht waar je aanvullend vervoer nodig hebt. Er bestaan rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Brussel. Hoewel de afstand vanuit België en Nederland naar Tirol slechts ongeveer 1000 kilometer bedraagt ben je geneigd vaak te snel geneigd om te denken dat dat gemakkelijk in één dag te doen is. Dat klopt, maar in de seizoenen kunnen er gemakkelijk vertragingen optreden als gevolg van overvolle wegen of vanwege slechte weersomstandigheden. Ga je naar Oost-Tirol dan moet je er in de seizoenen ook nog rekening mee houden dat de Felbertauern tunnel een extra obstakel vormt.

Tirol bereik je het gemakkelijkst via München, houd er rekening mee dat de rondweg (weg 99) op drukke dagen overvol is. Vanuit Nederland rijd je via Keulen, Frankfurt, Würzburg en Nürnberg naar München. Je houdt richting Salzburg aan tot bij Rosenheim waar je afslaat naar Kufstein. Direct na de grensovergang met Oostenrijk (Kufstein-Sud) ben je in Tirol.

Moet je in Oost-Tirol zijn dan ga je verder via weg 173, 312 en 161 naar Kitzbühel (= richting St. Johann i.T.) en via Pass Thurn naar Mittersill. Daar kies je weg 108 richting Lienz via de Felbertauern tunnel. Na de tunnel is elke bestemming eenvoudig te bereiken.

Vanuit België kan via Luik en Aken naar Keulen worden gereden en vandaar via de bovengenoemde route verder.

De afstand tussen Utrecht of Brussel en Kufstein bedraagt bijna 900 kilometer, naar Lienz in Oost-Tirol moet je rekening houden met een extra afstand van ongeveer 130 kilometer.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg