Tirol en Vorarlberg

Swipe

Hoe kom je in Vorarlberg?

Het hangt er een beetje vanaf waar je zijn moet, maar de meest gebruikte route is die met de auto via Memmingen in Duitsland. Ga je naar het Klein Walsertal dan is dat sowieso de enige optie.

Met de trein kun je kiezen tussen Innsbruck en vandaar richting Bregenz of rechtstreeks vanuit Nederland of België naar Bregenz. Vandaar uit leiden spoorwegen naar tal van plaatsen. Houd er wel rekening mee dat je moet overstappen.

Naar Vorarlberg bestaan geen rechtstreekse vliegverbindingen, je kunt wel vanuit Innsbruck met een binnenlandse vlucht in de omgeving van Bregenz komen. De dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn in Friedrichshafen (Bodensee Airport) of in St.Gallen (Altenrhein Airport). Soms zul je moeten overstappen. Er zijn lokale vliegvelden in Hohenems/Dornbirn, Gargellen en Schröcken.

De afstand tussen Utrecht of Brussel en Bregenz bedraagt iets minder dan 800 kilometer.

De eenvoudigste route is die via de Linksreinische Autobahn (weg 61). Via Venlo vind je aansluiting op die weg. Kom je uit Noord-Nederland neem dan via Enschede weg 31. Via weg 57 en weg 1 vind je aansluiting op de 61. Voorbij Ludwigshafen kies richting Karlsruhe (weg 5) waarna je richting Stuttgart kiest via weg 8. Die volg je tot Ulm waar je afslaat richting Memmingen en Kempten via weg 7. Voorbij Memmingen ga je via weg 12 in de richting van Bregenz. Na enkele kilometers krijg je de afslag naar Oberstdorf via weg 19. Daarna is het een kwestie van rechtdoor rijden richting Mittelberg in het Klein Walsertal. Is je bestemming elders in Vorarlberg dan rijd je door in de richting van Bregenz, vanwaar je je bestemming kiest in Vorarlberg via de A14 en de S16. Vanuit België vind je via Luik en Aken aansluitimg op weg 61 door gebruik te maken van weg 4 tot aan Kerpen.

Inlichtingen treinverbindingen via www.ns.nl of www.oebb.at
Inlichtingen over luchtverbindingen via Google: Vluchten naar Innsbruck
Let op: alle autobahnen en autosnelwegen (Schnellstrassen) in Oostenrijk zijn tolplichtig. Voor sommige tunnels, zoals de Arlberg tunnel en de Felbertauern tunnel wordt daarboven extra tol geheven. Verder zijn er enkele lokale wegen tolplichtig.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg