Tirol en Vorarlberg

Swipe

Kamperen

Er zijn tal van mogelijkheden om in Tirol en Vorarlberg te kamperen. Er zijn honderden campings waar je je tent op kunt slaan, je caravan of camper neer kunt zetten. Er bestaat in Oostenrijk de mogelijkheid om te kamperen tegen gereduceerd tarief als je gebruik maakt van de Internationale Camping Card.

Het is in delen van Tirol en Vorarlberg ook toegestaan om te overnachten buiten de officiële campings, vooropgesteld dat je er niet ‘kampeert’, dat wil zeggen dat je aan de kant van de weg of op een parkeerplaats geen barbeque kunt organiseren of het hele meubilair buiten mag zetten. Vooraf informeren! Verder is er een aantal beschermde plaatsen waar je evenmin mag overnachten, het wordt allemaal duidelijk aangegeven door middel van borden.

Er zijn weinig categorieën vakantiegangers waarmee in Tirol en Vorarlberg geen rekening gehouden wordt. Of je nu in je eentje gaat of met drie bussen, er is een organisatie waar je voor informatie die specifiek voor jou van belang kan zijn terecht kunt. Dat geldt onverkort voor gezinnen met kinderen of voor complete families.

Denk eraan dat je in veel gevallen korting krijgt op tal van activiteiten. Per provincie, per streek of per gemeente wordt daartoe een kaart uitgegeven. Soms is zo’n kaart gratis, soms wordt er een kleine bijdrage van je verwacht. De lokale toeristenorganisaties helpen je verder, het is niet verstandig om dit vooraf te regelen. De activiteitenkalender verandert van jaar tot jaar en waar je het ene jaar korting krijgt is dezelfde activiteit in een ander jaar gratis of valt buiten de kortingsregeling.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg