Tirol en Vorarlberg

Swipe

Sport en recreatie

Het zal duidelijk zijn dat zowel Tirol als Voralrberg uitgebreide faciliteiten kennen voor hun gasten. Het heeft weinig zin om alles uitgebreid op te sommen of adressen te vermelden. Eén bezoekje aan de lokale toeristenorganisatie geeft je meer informatie dan hier beschreven kan worden.

Wil je vooraf laten informeren dan is Google een uitstekend hulpmiddel. Je kunt dat op plaatselijk, regionaal of provinciaal niveau aanpakken. Sommige sporten zijn zo algemeen dat je die het beste op plaatselijk niveau kunt benaderen, bijvoorbeeld: wandelen in Bezau, Vorarlberg. Je kunt er in dit geval het beste de provincie bij noemen want veel plaatsen hebben 'dubbelgangers', elders in Oostenrijk.

Bij wandelen wordt onderscheid gemaakt tussen wandelen zonder al teveel inspanning (wandern) en van hut naar hut trekken (bergtouren) en alles dat zich daartussen bevindt.

Ook sporten als fietsen en mountainbiken kun je het beste vanaf een plaatselijk niveau benaderen. Houd er bij het fietsen rekening mee dat er in Tirol en Vorarlberg onderscheid gemaakt wordt tussen eenvoudig fietsen (radwandern) en het wat zwaardere werk (radfahren) en zelfs radtouren. Ook hierbij zijn tal van mogelijkheden, zelfs het van plaats naar plaats begeven met gebruikmaking van een e-bike.

Zwemmen is een soort volkssport in Tirol en Vorarlberg. Veel, en ook kleinere plaatsen, hebben een overdekt zwembad of een buitenbad waarbij dan vaak bedoeld wordt dat de plaats beschikt over een (soms schitterend gelegen) natuurbad.

Andere sporten kunnen niet overal, maar wel op meerdere plaatsen beoefend worden. Probeer het via Google met: klettern, Kleinwalsertal of: wildwatervaren, Illtal. Bedenk dat klettern in de zomer duidelijk anders is dan in de winter. Wil je een groter gebied voor een wat exclusievere sport bereiken, dan begin je met golfen, Tirol.

Is een bepaalde sport in een bepaald gebied niet te beoefenen dan krijg je doorgaans wel alternatieven voorgeschoteld. Slechts weinig sporten kunnen alleen in de zomer (golfen) of alleen in de winter (schaatsen) beoefend worden.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg