Tirol en Vorarlberg

Swipe

Toerisme in Tirol en Vorarberg

Tirol en Vorarlberg zijn gebieden voor zomer en winter. Ze kennen dan ook twee hoogseizoenen, vier tussenseizoenen en twee laagseizoenen. Niet overal, omdat bepaalde plaatsen zich vooral op de zomer richten omdat ze in de winter onbereikbaar zijn, of zich vooral op de winter richten waarbij het vaak voorkomt dat men in de zomer gesloten is. Daarbij komt dat er verschillende 'soorten' toeristen zijn. In het winter(hoog)seizoen bevolken, gemiddeld gesproken, vooral de (jongere) skiërs of de (oudere) langlaufers de flanken van de bergen, terwijl er in de zomer veel bergwandelaars te vinden zijn. Wandelaars komen overigens zowel in de zomer als in de winter goed aan hun trekken, ook in de sneeuw zijn op veel plaatsen schitterende tochten uitgezet, vaak in combinatie met loipes voor langlaufers.

Nu moet je niet denken dat Tirol en Vorarlberg slechts in termen van oudere en jongere vakantiegangers denken. Integendeel. Er is waarschijnlijk geen gebied ter wereld waar men zich tot zoveel doelgroepen richt. De keuze van de toeristische mogelijkheden die Tirol en Vorarlberg bieden wordt daardoor extra gecompliceerd.

Via deze site wordt desondanks geprobeerd om een zo groot mogelijke groep van (aspirant) vakantiegangers en andere geïnteresseerden, een zo breed mogelijk beeld te schetsen van de mogelijkheden die Tirol en Vorarlberg bieden.

Het toerisme is een van de belangrijkste industriele pijlers van Tirol en Vorarlberg. Logischerwijs komen de meeste buitenlandse toeristen uit Duitsland, bijna de helft van de buitenlandse bezoekers komt daarvandaan. Op eerbiedige afstand volgen inwoners uit de Beneluxlanden. Hun inbreng is ongeveer 9%. De voormalige Oostbloklanden zijn goed voor bijna 4%, waarmee ze op een derde plaats komen, gevolgd door Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Oost-Tirol maakt een uitzondering op deze algemene cijfers. Ook in dit deel van Tirol zijn Duitse bezoekers ruim in de meerderheid. Logischerwijs zijn daar Italiaanse gasten eveneens ruim vertegenwoordigd.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg