Tirol en Vorarlberg

Swipe

Tirol en Vorarlberg in de winter

Ja, wat valt er te vertellen over Tirol en Vorarlberg in de winter. Mensen zijn verslingerd aan de pistes, de loipes, de sneeuw en de zon. De berghellingen zijn in bezit genomen door de skiërs en de snowboarders. 't Gaat niet altijd goed, de 'gipsvluchten' mogen zich in een grote populariteit verheugen, maar dat weerhoudt mensen er niet van om volgend jaar opnieuw de wintersportgenoegens van het land te komen proeven.

De dorpen zijn klaar voor de après-ski en dat begint voor sommigen al heel vroeg. Soms vraag je je zelfs af of het woord wel goed gekozen is: moet het geen 'pre-ski' zijn?

Mocht iemand denken dat Tirol en Vorarlberg in de winter in bezit genomen worden door waaghalzen en snelle jongens (en meiden ook natuurlijk) die zit er aardig naast. Op de meeste plaatsen waar veel skiërs komen zijn ook uitstekende wandelwegen uitgezet. Gezinnen met kinderen, opa en oma achter de wandelwagen, pa en ma met de oudere kinderen op de helling. Wandelaars die een kijkje nemen bij de skischolen waarbij vooral de kleuters die skiën leren kleurrijke en hartverwarmende taferelen opleveren.

In de nawinter, als de zon hoog aan de hemel staat, kun je inderdaad genieten van de eerste zonnestralen. Wie kent de plaatjes niet van terrassen in de sneeuw, mensen, soms zeer luchtig gekleed, in een ligstoel. Pilsje bij de hand, een klein holletje in de sneeuw houdt elk drankje koel, vakantiegenot van de bovenste plank.

In Tirol en Vorarlberg is een groot aantal campings die ook gedurende de wintermaanden hun poorten geopend houden. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor de mensen die er graag met de caravan op uit trekken en die de wintersport niet willen missen.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg