Tirol en Vorarlberg

Swipe

Tirol en Vorarlberg in het najaar

Het najaar is eigenlijk het enige seizoen waarin Tirol en Vorarlberg weinig mensen aantrekt. Het is vaak nat, de kans op regen is groot en de temperatuur werkt ook niet altijd mee. Toch lijken al die vooroordelen niet geheel terecht.

In het najaar kleurt het land van groen naar geel en geleidelijk aan, zeker op wat grotere hoogten, naar wit. De stilte is op veel plaatsen oorverdovend en met name voor de rustzoeker is er nog van alles te beleven. Soms moet je zoeken naar liften die je naar grotere hoogten willen brengen, maar er is er altijd wel één in de buurt. De wandelpaden zijn nog steeds goed begaanbaar en de keuze aan overnachtingsmogelijkheden is enorm. De prijs is doorgaans (veel) lager dan in een der andere seizoenen. Als je bestand bent tegen wat lagere temperaturen en niet per se de hele dag in de zon hoeft te liggen, dan is het najaar een seizoen om even over na te denken.

De laatste alpenrozen, de eerste sneeuw. Het vee dat met feestgedruis uit de bergen wordt gehaald: almabtrieb (of Vehabtrieb). Tirol en Vorarlberg maken zich op voor de winter.

Ook in de steden is er nog veel te beleven. De theaters bieden hun nieuwe programma’s, er zijn vele festivals. Je zult tevergeefs zoeken naar een ‘Zeltfest’ ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vrijwillige brandweer, dat is pas volgende zomer weer.

De deuren van de musea staan wagenwijd open en die hebben veel op velerlei gebied. Oostenrijk is weer even van de Oostenrijkers. Éven, want voor je het weet suizen de eerste skiërs weer van de hellingen.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg