Tirol en Vorarlberg

Swipe

Tirol en Vorarlberg op de fiets

Er zijn tal van mogelijkheden om Tirol en Vorarlberg op de fiets te leren kennen, van 'makkie's' tot zware tochten. Sommige tochten kun je met het hele gezin maken op een toerfiets (soms zelfs met gebruikmaking van een e-bike), voor andere heb je een mountainbike nodig. Een aantal tochten kan worden gereden door minder ervaren fietsers met een beperkte conditie, andere vereisen veel ervaring en een meer dan uitstekende conditie.

De tochten variëren in lengte, een aantal is speciaal uitgezet en ook duidelijk gemarkeerd. Daarbij komt dat in Tirol en Vorarlberg vele hotels speciaal zijn ingericht voor de ontvangst van fietsers. Ook voor rondreizen per fiets kun je een arrangement boeken. In een aantal gevallen heb je zelfs geen omkijken naar je bagage, als je in het volgende hotel aankomt vindt je je bagage al op je kamer. Je bent buitengewoon vrij in de bepaling van je route, de af te leggen afstand per dag en de zwaarte van de rit. Vaak is het mogelijk om op een gemakkelijke manier naar het volgende adres te fietsen, ervaren rijders zullen er de voorkeur aangeven om een wat pittiger route te kiezen en mountainbikers zoeken hun weg nu eenmaal graag langs minder begaanbare paden dan de toerfietser.

Ook voor fietsers geeft men speciale brochures uit, zowel voor de toerfietser (Radwandern) als voor de mountainbiker (Radtouren). Voor Tirol en Vorarlberg worden aparte brochures uitgegeven. Je vindt er tal van routes in, informatie over de zwaarte van de routes, hoe je de tocht kunt onderverdelen, enzovoorts. Verder kun je, in en vanuit Tirol of Vorarlberg, alle steun krijgen die je nodig hebt bij het vaststellen van een route.

Alleen het weer........ daar gaat men niet over, maar zélfs bij slecht weer kunt je onderweg je route aanpassen, een dag langer ergens blijven of wat je verder kunt bedenken om je fietsvakantie toch tot een succes te maken.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg