Tirol en Vorarlberg

Swipe

Tirol en Vorarlberg per auto

De meeste mensen hebben eigen vervoer bij zich als ze besluiten om een vakantie in Tirol of Vorarlberg door te brengen. In de winter gebruikt je de auto vooral om er te komen en blijft de auto gedurende je vakantie staan. Daarna is het hopen, zeker als het een beetje wil sneeuwen en daar ga je toch voor, dat je hem ooit nog terug kunt vinden. Elke dag even een borstel erover geeft al meer zekerheid.

In de zomer geeft het de vakantieganger de mobiliteit die een bezoek aan het gebied een extra dimensie kan geven. Elke plaats organiseert van alles voor degene die voor die plaats gekozen heeft. Dat neemt niet weg dat je ook wel eens een of meerdere dagen ook andere delen van Tirol en Vorarlberg wilt leren kennen of misschien zelfs daarbuiten. De auto is dan het vervoermiddel bij uitstek, de mogelijkheden zijn legio. Er zijn routes uitgezet voor de automobilist, soms met een speciaal onderwerp, zoals de zoutroute of de ijzerroute, soms voert zo’n tocht je langs adembenemend natuurschoon.

In Tirol en Vorarlberg betekent autorijden ook: rijden in de bergen en dat vraagt een zekere aanleg of routine. Niet te hard van stapel lopen, maar zeker niet vermijden! Er zijn een paar alpenwegen die niet gemist mogen worden, zoals de Silvrettaroute of de Grossglockner-Hochalpenstrasse (vanuit Oost-Tirol of via Salzburgerland). Elk toeristenbureau kan je ideeën aan de hand doen over routes in de omgeving.

Er zijn genoeg mogelijkheden om een standplaatsreis te combineren met een rondreis. In een week kun je heel wat van Tirol en Vorarlberg zien met de auto. Ook de motor- en fietsroutes geven onverwachte ideeën over routes per auto (en omgekeerd).

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg