Tirol en Vorarlberg

Swipe

Tirol en Vorarlberg te voet

Misschien is het wel de beste methode om Tirol en Vorarlberg te ontdekken: wandelend. Het kan op tal van manieren. Vanuit elk dorp, hoe klein ook, zijn goed gemarkeerde wandelingen in de omgeving uitgezet. Ook voor mensen die wat minder conditie hebben is zo’n wandeling goed te doen. Even informeren bij de lokale toeristenorganisatie (ook daarvan vindt je er een in bijna elk dorp) schept veel duidelijkheid omtrent de mogelijkheden in de omgeving. Er zijn zelfs plaatsen waar wegen uitgezet zijn voor rolstoelgebruikers.

Natuurlijk, het meest bekend zijn de bergwandelingen die de meer ervaren wandelaar dwars door een berglandschap van de ene berghut naar de andere brengen. Het verdient aanbeveling om dit vooraf te organiseren, het is heel vervelend als de berghut die je als bestemming koos geen slaapplaats meer beschikbaar heeft. In de praktijk heeft men echter voor dit soort ongemakken een vrijwel grenzeloos improvisatievermogen.

Bergop en bergaf

Veel mensen doe je geen groter plezier dan ze met behulp van een kabelbaan of berglift naar de top te brengen vanwaar ze, met soms ware doodsverachting, op ski’s of snowboards proberen de geluidsbarrière te doorbreken om als eerste weer beneden te zijn, anderen krijgen juist een kick als ze een berg kunnen beklimmen en dan nog liefst een hele steile. De derde categorie doet het weer wat rustiger aan maar hun inspanning is er niet minder door, ze wandelen bergop en bergaf gedurende een aantal dagen van hut naar hut. Voor elk van die categorieën zijn er wel organisaties om dat in goede banen te leiden. Ook in België en Nederland.

In dit verband kun je je licht misschien eens opsteken bij de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV). Zij organiseert wandeltochten, trektochten (zowel voor beginners als voor gevorderden) en toerskitochten, maar heeft ook een speciaal programma voor 50-plussers en voor jongeren. Verder kun je er terecht voor (klim)cursussen en alle mogelijke voorlichting die iets met bergsporten te maken heeft. Haar aandachtsgebied omvat geheel Europa, maar er bestaat een uitgelezen programma voor Oostenrijk.
In België is de CAB-BAC in 2008 omgezet tot Climbing & Mountaineering Belgium (CMBEL).
Kijk voor inlichtigen bij: http://www.nkbv.nl/ of http://www.cmbel.be/

Appartementen Aar

Op een mooie, rustige locatie, maar toch op loopafstand van het bruisende centrum vind je de modern ingerichte Appartementen Aar. De Nassereinlift...

v.a. 129.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg