Tirol en Vorarlberg

Swipe

Vakantie op de boerderij

Vakantie houden ‘bij de boer’ was enkele decennia geleden nog een activiteit die was voorbehouden aan alternatieve vakantiegangers, geitenwollensokken dragers en milieufrieken. Dat beeld heeft nooit geklopt, een vakantie op een boerderij is genieten voor iedereen die ook maar enigszins openstaat voor de natuur. En zelfs dat is nog een uitgangspunt wat lang niet altijd opgaat, vakantie houden op een boerderij kan met dezelfde luxe omgeven zijn als de verzorging in een gerenommeerd hotel of pension.

In Tirol en Vorarlberg ben je welkom op enkele duizenden boerderijen die allemaal één ding gemeen hebben: de natuur, de dieren en het dagelijkse werk hebben voorrang. Meestal ligt zo’n boerderij buiten de bebouwde kom van een gemeente, maar in een kleiner dorp is het helemaal niet vreemd dat de boerderij in het centrum ervan ligt. Vaak wordt het vee dagelijks naar buiten gebracht en weer teruggehaald.

De gasten op een boerderij hebben zelf de keuze of ze actief aan het boerenbedrijf willen deelnemen of niet, maar voor kinderen is zo’n vakantie er onveranderlijk een waar ze hún kleinkinderen nog over vertellen. In totaal zijn er duizenden bedden op boerenbedrijven beschikbaar voor de vakantiegangers, dus wat let je?

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg