Tirol en Vorarlberg

Swipe

Bezienswaardigheden

Zowel in de zomer als in de winter is Oostenrijk een veel bezocht vakantieland. Speciaal de deelstaten Tirol en Vorarlberg mogen zich in een groot deel van die belangstelling verheugen. Dat is zeer verklaarbaar. Nergens in Oostenrijk liggen zomer- en wintersport zo dicht bij elkaar. Even belangrijk: beide gebieden zijn eenvoudig bereikbaar en liggen betrekkelijk dicht bij Nederland. De opgenomen foto's geven een beeld van zomer én winter.

In de zomer worden de duizenden vakantiegangers getrakteerd op groene of kleurrijke bergen waar voor de wandelaar, de fietser of de mountainbiker prachtige tochten zijn uitgezet, terwijl de meeste plaatsen van enige betekenis ook aan zwemmers uitgebreide faciliteiten bieden. De snelstromende rivieren hebben, zéker in het voorjaar, een ongekende aantrekkingskracht op wildwatervaarders (rafters) en vliegvissers.

Gedurende de wintermaanden (op enkele plaatsen ook in de zomer) worden de gebieden door wintersporters in beslag genomen. Er is geen vorm van wintersport die er niet mogelijk is. Of je nu wilt langlaufen of klettern tegen een bevroren waterval, het kan. Honderden kilometers goed onderhouden skipistes zorgen ervoor dat zelfs de meest verwende skiër uitgebreid aan zijn trekken komt.

Zowel in de zomer als in de winter kun je rekenen op ongekende gastvrijheid, de Oostenrijkse keuken is beroemd om zijn vele variëteiten. De talrijke hotels en gasthoven, maar ook particulieren, bieden onderdak in vele prijsklassen.

Vergis je niet, Tirol en Vorarlberg bieden niet alleen aan sportieve vakantiegangers een uitgebreid programma. Als je op zoek bent naar iets anders: natuur en cultuur liggen op een steenworp afstand van elkaar. Zo hoog als de bergen zijn, zo oud is de historie.

Ga mee en ontdek wat er allemaal te beleven valt. Ook aan kinderen en senioren wordt een scala aan mogelijkheden geboden.

Hierna vind je (bijna) alles wat er in de Bundesländer Tirol en Vorarlberg voor fraais te zien valt en wat er allemaal te beleven is. Per district passeren de bezienswaardigheden in steden en dorpen de revue. Daarna volgt een opsomming van alle zaken die je wellicht wilt weten voordat je naar Oostenrijk afreist en wat je daar kunt verwachten. Praktische informatie in beknopte vorm ten slotte, is opgenomen in de beproefde rubriek van A tot Z.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg