Tirol en Vorarlberg

Swipe

Apotheken

Overal vindt je goed uitgeruste apotheken. Ze zijn op dezelfde tijden geopend als de winkels ter plekke. Hierin kan, per stad of dorp dan wel per streek een verschil in bestaan. Bij elke arts kun je aflezen welke apotheek geopend is. In de grote steden zijn de dienstdoende apothekers 24 uur per dag open.

Artsen schrijven je medicijnen voor in noodzakelijke gevallen. Soms hebben ze hun eigen apotheek, met name op het platteland.

Pijnstillers zijn eenvoudig te verkrijgen zonder recept, zowel bij de apotheek als bij een drogist.

Natuurlijk moet je je eigen medicijnen meenemen, maar het is verstandig om daarnaast een zg. reisdocument voor geneesmiddelengebruikers (verkrijgbaar bij je apotheker) bij je te dragen, zodat je in voorkomende gevallen de arts precies kunt laten weten welke medicijnen je gebruikt.

Je zult de medicijnen met de arts of apotheker moeten afrekenen, dus vraag om een kwitantie als je je ziektekostenverzekeraar voor de kosten wilt laten opdraaien.

campsite

Schluga Camping Hermagor

Camping Schluga behoort tot de topcampings in Oostenrijk. Zeer kindvriendelijk. Ideaal uitgangspunt voor alle soorten vakantie, actief of ontspannen. Speciaal begeleide mountainbiketochten...

v.a. 138.60 p.p.

Hotel Seehof - Zomer

Het knusse en traditionele familie hotel Seehof ligt in een van de gezelligste plaatsjes van het Salzburgerland: Zell am See. Het hotel...

v.a. 119.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg