Tirol en Vorarlberg

Swipe

Reisseizoen

Oostenrijk kan het hele jaar bezocht worden, zélfs door wintersporters, er zijn enkele zomerskigebieden. In november/december valt de eerste sneeuw in de dalen, na januari wordt de kans op langere perioden met zon aanmerkelijk groter. Gemiddeld tussen medio maart en medio april komt er een einde aan het skiseizoen.

Stedenbezoek kan het beste in het voor- of najaar, er valt dan relatief weinig neerslag. In mei/juni bloeien de weiden, het gras is op z’n groenst, bomen lopen uit, fruitbomen bloeien. In het voorjaar is er een betrekkelijk lage luchtvochtigheid, de vergezichten zijn dan het fraaist. In oktober/november tooit de natuur zich weer in z’n herfstkleed.

In de zomer, het seizoen waarop vele toeristen zijn aangewezen, worden de meeste toeristische attracties georganiseerd, het kan prachtig weer zijn maar je moet rekening houden met het feit dat er dan, statistisch gezien, de meeste regen valt. Een buitje van enkele dagen vormt geen uitzondering, een droogteperiode evenmin.

Hotel Post Saalbach

Hotel Post Saalbach in Saalbach heeft een top ligging: midden in het centrum en dichtbij de gondels. Een uitgebreide spa een binnen-...

v.a. 209.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tirol en Vorarlberg