Washington D.C.

Swipe

Washington D.C.

‘Washington is een stad met zuidelijke daadkracht en noordelijke charme’. (John F. Kennedy, president van de Verenigde Staten 1961-1963)

Washington (DC) is de hoofdstad van de Verenigde Staten en de plaats waar Barack Obama en het parlement regeren. Washington is vooral een cultuurstad met schitterende gebouwen in romeinse stijl. Er zijn vele indrukwekkende musea, zoals de Smithsonian Institution, dat het grootste museum ter wereld is en ook staan er op vele plekken herdenkingstekens en –monumenten. Natuurlijk is een bezoek aan het Witte Huis één van de highlights en ook het Capitool mag zich tot een echte toeristentrekker rekenen.

De stad Washington, wordt voluit Washington the District of Columbia en ook wel Washington DC genoemd. Washington is gelegen aan de rivier Potomac tussen de Blue Ridge Mountains en de Atlantische Oceaan. Er lopen twee grote rivieren door de stad, de Anacostia rivier en Rock Creek. Ongeveer een vierde deel bestaat uit aangelegde parken. Er wonen meer dan 600.000 mensen in de stad zelf. De metropool Washington beslaat 24 provincies in Maryland, Virginia en West-Virginia en heeft in totaal bijna 6 miljoen inwoners.

Washington heeft hete, broeierige zomers en een bijzonder aangename lente- en herfstseizoenen. De winters zijn mild tot zeer koud en er valt (bijna) altijd sneeuw.

Washington wordt, over het algemeen, onderverdeeld in vier hoofd-regio’s: noordoost (North East / NE), noordwest (North West / NW), zuidoost (South East / SE) en zuidwest (South West / SW).

Het grootste vliegveld van de stad is Dulles International Airport. Daarnaast biedt Washington DC een uitstekend openbaar vervoer systeem.

Bezoekers zullen zich vooral begeven in North West, waar de meeste bezienswaardigheden zijn. Als toerist kun je vooral South East en North East beter mijden. Dit zijn gebieden waar de meeste criminaliteit heerst, vooral in de avond en nacht.

De best bezochte bezienswaardigheden zijn onder andere: het Witte Huis, het Capitool, Washington Monument, het Supreme Court Building, de Smithsonian Institution, het Pentagon (in Virginia), Union Station, de National Gallery of Art, het Newseum, het United States Holocaust Memorial Museum, Washington National Cathedral, de National Archives Building, het Lincoln Memorial, de Reflecting Pool, het Vietnam Veterans Memorial, het Tidal Basin, het Korean War Veterans Memorial, Hillwood Museum & Gardens, Mount Vernon Estate en Gardens, het Thomas Jefferson Memorial, het National World War II Memorial, de Library of Congress en het Franklin Delano Roosevelt Memorial.

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.