Washington D.C.

Swipe

Geografie

De hoofdstad van de Verenigde Staten, Washington the District of Columbia, is gelegen aan de oostkust van het land. De stad behoort bij de Washington DC Metropolitan Area, samen met 24 provincies in Maryland, Virginia en West-Virginia. De gehele metropool heeft in totaal bijna 6 miljoen inwoners, waarvan er ongeveer 600.000 in Washington DC wonen.

De stad ligt aan de Potomac rivier tussen de Blue Ridge Mountains en de Atlantische Oceaan. Er lopen twee grote rivieren door de stad, de Anacostia rivier en Rock Creek. Ongeveer een vierde deel bestaat uit aangelegde parken.

Washington heeft een zogenaamd zeeklimaat, wat inhoudt dat de zomers warm tot heet en broeierig zijn. In de lente en herfst is het over het algemeen bijzonder aangenaam. De winters zijn mild tot behoorlijk koud en er valt meestal sneeuw. De gemiddelde temperatuur in de warmste maand (juli) is 30°C, maar kan ook zeker hoger oplopen tot wel 40°C of meer. Tijdens de koudste maanden zijn temperaturen tussen 8°C en -4°C vrij normaal, al komen veel koudere dagen ook voor. Het kan dan wel -20°C worden.

Vanaf juli tot en met half december is het mogelijk dat stormen en depressies het gebied teisteren. Harde wind en veel regen zijn dan niet uitzonderlijk.

Washington wordt opgedeeld in vier regio’s: North East (NE), North West (NW), South East (SE) en South West (SW). Reizigers komen meestal alleen maar in de regio North West. Hier liggen bijna alle interessante bezienswaardigheden en de zogenaamde ‘Mall’. Er zijn maar een paar interessante dingen buiten deze regio te doen en deze zijn dan zelfs buiten de stad zelf.

Washington heeft een paar wijken die je als bezoeker beter kunt mijden. Deze bevinden zich in de oostelijke regio’s South East en North East. Vooral ’s avonds en ’s nachts is het hier ronduit gevaarlijk en onveilig door de aanwezigheid van criminele bendes.

Dulles International Airport is het grootste vliegveld van de stad en de meeste reizigers zullen hier aankomen. Washington DC heeft een prima openbaar vervoer, maar omdat je als bezoeker veelal in één gebied blijft (North West) is de kans groot dat je er weinig gebruik van zult maken.

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.