Washington D.C.

Swipe

Klimaat

De stad Washington heeft een zeeklimaat, wat betekent dat de zomermaanden warm tot heet zijn en de winters redelijk koud. In de eerste maanden van het jaar valt er regelmatig sneeuw en vriest het vooral gedurende de nacht. De temperaturen kunnen echter het hele jaar door vrij plotseling wijzigen en het is dan ook altijd moeilijk te voorspellen wat de komende maanden brengen. In Washington DC kun je eigenlijk alles verwachten qua weersomstandigheden.

In de warmste maanden wordt het ongeveer 30°C, al komen hogere temperaturen ook zeker voor. Deze gemiddeld warme dagen kunnen overigens het hele jaar ineens optreden, zo zijn temperaturen in de lente van ongeveer 30°C en in de winter van 20°C niet vreemd.

Om het tweede deel van het jaar kunnen harde wind en regen het gebied rond Washington DC voorkomen. Deze weersomstandigheden treden heel plotseling op en zijn ook ineens voorbij. Echte orkanen komen (bijna) niet voor in deze regio.

De beste tijd om Washington DC te bezoeken is eind april tot en met mei. De temperaturen zijn dan aangenaam tot zwoel en de natuur staat volop in bloei. Het is dan wel wat drukker omdat niet alleen toeristen naar de stad komen, maar de bewoners van de stad zelf ook eindelijk weer eens langdurig naar buiten kunnen. Daarnaast worden in deze periode veel culturele schooluitstapjes gemaakt.

Een andere, veel minder drukke tijd, is van september tot en met oktober. Tijdens deze herfstmaanden zijn de temperaturen mild en er zijn vrijwel nergens (lange) wachtrijen.

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.