Washington D.C.

Swipe

Musea en theaters in Washington

De stad Washington biedt een enorme hoeveelheid keuze aan musea. Waar je ook maar kijkt, er is wel een gedenkteken, monument of museum te vinden. Een aantal van deze plekken genieten internationaal veel bekendheid en zijn dan ook eigenlijk een must om te bezoeken.

Het Smithsonian Institution is het grootste museum ter wereld en biedt voor ieder wat interessants. Het bevat in totaal 19 verschillende musea met diverse thema’s, waar meer dan 137 miljoen (kunst)voorwerpen te zien zijn. Kinderen kunnen zich er ook uitstekend vermaken en vergapen zich aan de tentoongestelde dinosaurussen en worden geweldige IMAX films gedraaid. Er hoort ook een grote dierentuin bij.

In het indrukwekkende U.S. Holocaust Memorial Museum worden de miljoen joodse slachtoffers herdacht uit de Tweede Wereldoorlog. Deze plek met veel beeld en geluid roept veel emoties op en is niet voor iedere leeftijd en gemoedstoestand even geschikt. Er is wel een aparte expositie ingericht voor kinderen vanaf 8 jaar, zodat ook zij een idee krijgen van de verschrikkingen die toen hebben plaatsgevonden.

Het Newseum heeft veel technologische hoogstandjes en biedt op een leuke en interactieve manier uren plezier. Je leert hier van alles over de geschiedenis van nieuwsverslaggeving van de 16e tot de huidige eeuw. Er is een speciale expositie waar je (Pulitzer) prijswinnende foto’s vanaf 1940 kunt bekijken en een galerij die geheel is ingericht op de nieuwsfeiten over de tragedies rond 9/11 aanslagen. Ook zijn er 15 theaters waar onder andere een 4D ervaring wordt aangeboden.

Het prachtige Mount Vernon Estate en Gardens ligt net buiten de stad, maar is zeker de moeite van een bezoek waard. Deze voormalige woning van president George Washington is schitterend gelegen aan de rivier de Potomac en geeft een idee van hoe welvarende mensen in de 18e eeuw leefden. Naast het historische, volledig gerestaureerde herenhuis zijn er 25 (interactieve kunst)galerijen en een theater waar je meer over het leven van George Washington te weten komt.

Wanneer je geïnteresseerd bent in kunst is de National Gallery of Art een goede optie. In dit gratis toegankelijke museum zie je een uitgebreide collectie klassieke schilderijen, moderne stukken en impressionistische werken.

Er zijn overigens een behoorlijk aantal van deze locaties gratis toegankelijk. Het is dan ook niet moeilijk zonder al te grote uitgaven veel te bekijken in deze cultuurstad.

Voor een theater- of muziekvoorstelling kunt u in Washington elke dag naar een andere show. Er zijn veel theaters en in een aantal ervan worden originele Broadway shows opgevoerd.

Het John F. Kennedy Center for the Performing Arts is de thuisbasis van het National Symphony Orchestra, de Washington Opera, het Washington Ballet en het American Film Institute. Je kunt hier terecht voor een gevarieerd aanbod aan zang, dans, muziek en multimedia shows voor alle leeftijden.

Het National Theatre in North West is het oudste theater in de Verenigde Staten en geheel in stijl gerenoveerd naar het begin van de 19e eeuw. Je kunt er terecht voor Broadway shows en musicals.

Het historische Ford’s Theatre is een historische plaats. In dit theater werd namelijk president Lincoln doodgeschoten in een aparte ruimte op de tweede verdieping door John Wilkes Booth. Op de begane grond is een expositie die verhaalt over het leven en het tragische einde van de president. Daarnaast worden er wisselende optredens gegeven op het podium.

De recent opgeknapte Arena Stage is momenteel één van de grootste theaters in de regio. Je kunt er naar gevarieerde soorten voorstellingen, van klassiek tot heel modern.

In het Atlas Performing Arts Center, een voormalige historische bioscoop worden shows opgevoerd van lokale artiesten.

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.