Washington D.C.

Swipe

Restaurants en uitgaan in Washington

De restaurants in de stad Washington bieden een bijzonder gevarieerde keuken en je kunt er terecht voor elke prijs. Vooral in de wijken Georgetown, Penn Quarter en Chinatown zijn veel restaurants te vinden.

Bij het winkelcentrum Adams Morgan in het North West district zijn veel gezellige buitenlandse eettentjes. Je kunt hier overigens ook leuk uitgaan in trendy clubs en bars.

Voor uitzonderlijk lekkere taartjes en andere zoetigheden ga je bijvoorbeeld naar Patisserie Poupon in Wisconsin Avenue.

De volgende restaurants zijn heel populair en ook aan de prijzige kant. Het is dan ook verstandig om vooraf te reserveren en een goed gevulde portemonnee mee te nemen:

Bij 1789 Restaurant in Georgetown krijg je klassieke Amerikaanse gerechten geserveerd in een prachtig gerenoveerde ruimte. Ook een Amerikaanse keuken, maar dan in een meer romantische setting biedt restaurant Citronelle in M. Street. Nog een ander restaurant met dezelfde keuken, maar dan in een nog mooiere historische omgeving is Occidental Restaurant in Pennsylvania Avenue NW.

In Chinatown kun je bij Rasika unieke gerechten verwachten met een creatieve twist. En bij Restaurant Eve South Pitt St. Alexandria (Virginia), krijg je maaltijden geserveerd die werkelijke smaakexplosies beloven. Het menu is modern met een Franse insteek en het restaurant heeft diverse prijzen gewonnen.

Voor een heerlijke steak is het elegante J & G Steakhouse, 515 15th Street een uitstekende keus. Naast lekkere maaltijden heb je ook nog eens een fantastisch uitzicht op de tuinen van het Witte Huis en het Washington Monument. Een ander mooi panorama, maar nu op de bergtoppen van de Blue Mountains, krijg je bij de charmante Inn at Little Washington in Main Street.

Meer zin in een pittige of Aziatische keuken? Bij Komi in 1509 17th St. NW krijg je de meest smakelijke Mediteraanse gerechten voorgeschoteld en bij Jaleo in 480 Seventh St. NW waan je je in romantisch Spanje.

Eén van de topchefs van Washington DC kookt voor je in het Belgische Restaurant Marcel’s (2401 Pennsylvania Ave NW). En een andere chef die vele prijzen op zijn naam heeft staan maakt geweldige Italiaanse schotels in restaurant Palena, 3529 Connecticut Ave. NW. Tot slot vind je nog een prijswinnend restaurant in 1990 M Street NW, namelijk het chique Vidalia, waar regionale Amerikaanse gerechten met een zuidelijke insteek op tafel worden gezet.

Alleen zin in een drankje? Dan is Cafe Milano in 3251 Prospect St. NW een prima idee. Dit café is geliefd bij lokale bewoners en is dan ook vaak gezellig druk. In upper Georgetown zijn ook veel leuke bars te vinden. Verder vind je door de hele stad wel koffiebars en kleine cafés, waar je een klein hapje of een drankje kunt nuttigen.

Wanneer je nog even wilt nagenieten zijn er heel veel bars en loungeruimtes, zoals Bar Rouge, Bourbon en de Chi-Cha Lounge. En in de voormalige woning van president Roosevelt, Eighteenth Street Lounge, zet je een stapje terug in de tijd net als in Churckey.

Zin om nog tot in de late uurtjes te dansen? Dan zijn er veel clubs waar je terecht kunt. Bijvoorbeeld in 9:30 Club vind je de grootste dansvloer van de stad en vier bars waar je een lekker drankje kunt bestellen. Wanneer je nog niet zeker weet of je zelf wilt dansen is de Fur Nightclub een goede optie, naast een enorme dansvloer kun je je namelijk ook terugtrekken in het meer intieme lounge-gedeelte.

Salsa, Merengue en Tango, de Cubaanse opzwepende sfeer van Habana Village is werkelijk heerlijk. Je kunt hier zelfs danslessen volgen en uitstekend genieten van bruisende live muziek.

Bijzonder populaire clubs en daarom soms wat lastig om binnen te komen zijn: de chique Josephine Nightclub and Lounge, de trendy Lux Lounge en de hippe club Love.

Heb je zin om te lachen? Ga dan een avondje naar één van de stand-up comedy clubs, waar vaak politici enigszins belachelijk worden gemaakt. De groep Capitol Steps is daar meester in. Bij club Improv komen de beste stand-up comedy artiesten en voor een leuk uitje met het hele gezin kun je naar ComedySportz.

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.