Washington D.C.

Swipe

Sport

Er zijn meerdere professionele sport teams in Washington DC, die meedoen aan de National Leagues. De meest favoriete en beoefende sporten zijn: honkbal, basketbal, American football, ijshockey en voetbal.

Van al deze sporten wordt American football het meest toegejuicht. Het team de Washington Redskins is daarvan het meest populair en succesvol, zij spelen in de National Football League en hun thuisbasis is het grote en bekende stadium FedEx Field in Landover, Maryland. De kaartjes voor de wedstrijden van de Redskins zijn zo gewild dat deze meestal al een jaar van te voren zijn uitverkocht.

De Washington Nationals is het Major League Baseball Team (honkbal) van de stad Washington. De thuisbasis van deze club is het stadium Nationals Park.

Wat basketbal betreft staan de Washington Wizards bovenaan. Zij spelen in de NBA sinds 1997 en hebben als vaste oefenplek het Verizon Center in de wijk Penn Quarter. Een ander nationaal bekende club is het vrouwenteam, de Washington Mystics. Zij spelen in hetzelfde stadium als de Washington Wizards.

Wil je een spannende ijshockey wedstrijd zien, dan koop je het beste een ticket voor de Washington Capitals. Zij spelen in de National Hockey League (NHL) in het stadium Verizon Center.

Meer zin in een potje voetbal? Dan is een wedstrijd van het team DC United echt een goede keus. Dit voetbalteam speelt in de Major League Soccer (MLS) en traint in het RFK Stadium.

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.