Washington D.C.

Swipe

Winkelen in Washington

Je kunt in Washington DC fantastisch winkelen, het gemiddeld hoge inkomen trekt veel grote namen aan en ook de kleine winkeltjes doen het prima. Je hebt daardoor volop keuze in artikelen, stijlen en prijzen.

De meeste winkels zijn overdag geopend van maandag tot zaterdag, hoewel er steeds meer ook hun deuren openen op zondag en tot laat in de avond. Vooral in de wijken Penn Quarter en Georgetown kun je vaak de hele week terecht. Ook zijn er veel winkelcentra die soms tot ver in de nacht nog waren aanbieden.

Hieronder volgt een overzicht van de leukste, beste en mooiste winkelgebieden van de stad Washington.

Bij Georgetown in het North West district winkelen de meeste lokale mensen. Veel van de winkels vind je bij de kruisende straten Wisconsin Avenue en M Street NW. Er zijn verschillende zaken, van chique en prijzig tot alledaags en zeer betaalbaar. Het is er bijna altijd druk en er heerst een gezellige sfeer. In de weekends komen er ook een hoop mensen om een drankje te doen en mocht je de ergste drukte willen vermijden, dan is het verstandig om doordeweeks in de ochtend langs te gaan.

Het historische en architectonische hoogstandje Union Station, waar ook metro’s stoppen, biedt urenlang winkel- en kijkplezier. Dit winkelcentrum op Capitol Hill heeft meer dan 100 kledingzaken, speciale boetieks en talloze restaurantjes en bars.

Penn Quarter, in het North West district bevat veel bekende Europese winkels, zoals H&M en Zara, maar ook het Amerikaanse Macy’s. Je vindt hier ook een aantal winkels, die behoren bij musea, zoals het National Building Museum, het Smithsonian en het International Spy Museum.

Het gebied bij U Street Corridor en 14Th Street is één van de nieuwste en meest trendy plekken om vintage kleding en betaalbare dingen te kopen.

Voor wat meer hippe (en prijzige) zaken ga je naar Upper Wisconsin Avenue Northwest, in de wijk die Friendship Heights wordt genoemd. Dit winkelgebied is een droom voor designer liefhebbers. Je vindt hier onder andere de winkels van Neiman Marcus, Bloomingdale’s en Versace.

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.