Washington D.C.

Swipe

Bezienswaardigheden

Washington is een grote stad, maar reizigers zullen in eerste instantie vooral de blokken rond de ‘Mall’ bezoeken. De Mall is een autovrije wandelzone van meer dan 3 kilometer, die gezamenlijk een kruis vormen. Veel bekende musea en monumenten zijn gelegen in dit gebied, zoals het Washington Monument. Ook vind je aan het ene uiteinde het Lincoln Memorial en aan het andere het Capitool.

Het Witte Huis, waar de president zetelt, is natuurlijk één van de meest bekende gebouwen ter wereld en ook het Capitool, waar het Amerikaanse Congres regeert, wordt druk bezocht. Bij beide gebouwen worden rondleidingen georganiseerd. De rondleidingen in het Witte Huis zelf zijn overigens per mei 2013 (tijdelijk) niet meer mogelijk door bezuinigingen. Er zijn nog wel allerlei tours waarbij je de buitenkant goed kunt zien en foto’s kunt nemen. Gidsen vertellen je tijdens zo’n tour van alles over de geschiedenis van de presidentiële ambtswoning. Het Capitool kun je nog wel van binnen bekijken.

Een andere zeer befaamde bezienswaardigheid is het Washington Monument. Dit monument is gebouwd om de eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, en zijn daden te eren. De meer dan 169 meter hoge obelisk was in 1888 gereed en tijdelijk de hoogste constructie ter wereld.

Ook het Lincoln Memorial is een veel bezochte trekpleister. Miljoenen bezoekers komen jaarlijks het levensechte beeld van de 16e president van de Verenigde Staten bewonderen. Het staat in een neoklassiek gebouw dat sterk doet denken aan de Griekse Parthenon. Vlakbij ligt de net zo bekende Reflecting Pool, een spiegelende vijver van meer dan 600 meter lang, omringd door Amerikaanse iepen.

Naast bovenstaande gedenkplaatsen zijn er nog een aantal in en rond de Mall te vinden. Om een goed beeld te krijgen is het leuk om de rondleiding met gids ‘Walking Tour of the Monuments by Moonlight’. Tijdens deze drie uur durende wandeling in het donker, vertelt een gids je alles wat je wilt weten over de volgende monumenten: het Thomas Jefferson Memorial, het Franklin D. Roosevelt Memorial, het Korean War Veterans Memorial, het Vietnam Veteran’s Memorial en het National World War II Memorial.

Andere highlights zijn bijvoorbeeld: Het Pentagon in Virginia (net buiten de stad) en het Supreme Court Building.

Er is echter nog veel meer te zien en doen in Washington. Wanneer u van plan bent veel bezienswaardigheden te bezoeken is het een goed idee om de Washington DC Power Pass aan te schaffen. Met deze kaart heeft u gratis toegang tot 20 highlights in Washington en hoeft u vaak niet in de rij te staan.

Wijken Washington DC

De stad Washington DC wordt onderverdeeld in de volgende vier regio’s: noordoost (North East / NE), noordwest (North West / NW), zuidoost (South East / SE) en zuidwest (South West / SW).

North West wordt het meest bezocht door reizigers en toeristen, omdat hier de meeste bezienswaardigheden en andere faciliteiten, bijvoorbeeld winkelcentra en restaurants, zijn. Als toerist kun je de buurten in South East en North East beter vermijden. Dit zijn gebieden waar de meeste criminaliteit plaatsvindt, vooral na het vallen van de avond.

Hieronder volgt een overzicht van leuke en interessante dingen om te doen en te bekijken. Onder de algemene informatie staat vaak de locatie vermeld, zodat je deze gemakkelijk kan vinden.

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.