Washington D.C.

Swipe

Families met kinderen

Er zijn een aantal babysitdiensten in Washington DC, waar je tegen betaling, tijdelijk jouw kind(eren) kunt onderbrengen. Ook is het vaak mogelijk om een babysitter naar het hotel te laten komen. Je kunt bij de receptie van je hotel of het Visitor Information Center naar deze service vragen.

Mocht je de kinderen graag meenemen op pad, dan zijn er een aantal musea die geschikt en interessant zijn voor kinderen:

-, National Museum of Natural History

In dit Smithsonian museum zullen kinderen van alle leeftijden zich vermaken. Er is een ruimte waarin je van alles kunt uitzoeken en ontdekken. Zo is er een dierentuin vol insecten en er staan levensechte dinosaurussen. Ook kun je allerlei dierensoorten nader onderzoeken, voel bijvoorbeeld het vel van reptielen en andere dieren, bekijk verschillende soorten tanden of trek kleren aan die mensen in andere landen dragen.

Constitution Ave NW, Washington, DC 20560 www.mnh.si.edu

-, National Air and Space Museum

In dit museum kunnen kinderen echte vliegtuigen en ruimtevaartuigen van binnen en buiten bekijken. Verder is er een planetarium en een IMAX bioscoop.

601 Independence Ave SW, Washington, DC 20597 www.airandspace.si.edu

-, National Museum of American History

Het National Museum of American History leert kinderen spelenderwijs veel over de geschiedenis en het ontstaan van de Verenigde Staten. Je kunt er ook wetenschappelijke proefjes uitvoeren in een echt lab.

1300 Constitution Ave NW, Washington, DC 20560 www.americanhistory.si.edu

-, National Museum of the American Indian

Nog een Smithsonian museum waar allerlei interactieve spellen en verhalenvertellers van alles uitleggen over de oorspronkelijke bewoners van Amerika. Er worden ook allerlei leuke workshops georganiseerd.

Independence Ave SW, Washington, DC www.nmai.si.edu/home

-, National Children’s Museum

In dit museum draait alles om cultuur in verschillende landen. Op een interactieve manier leren kinderen veel over andere mensen en hun bezigheden.

151 St George Blvd, Oxon Hill, MD 20745 www.ncm.museum

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.