Washington D.C.

Swipe

Paspoort, visum en Douane

Je hebt een geldig paspoort (met chip) nodig om de Verenigde Staten in te mogen. Het paspoort moet minimaal geldig zijn tot en met de terugreis naar Nederland. Alle kinderen, ook baby’s en kinderen moeten in het bezit zijn van een eigen paspoort. Een identiteitskaart en ook het bijschrijven van kinderen in paspoorten van hun ouder(s) is niet toegestaan. Ook noodpaspoorten worden niet geaccepteerd.

Visum

Wanneer je maximaal 90 dagen in de Verenigde Staten blijft, heb je als Nederlander geen visum nodig. Dit valt onder het visum ontheffingsprogramma (Visa Waiver Program). Het Visa Waiver Program is gekoppeld aan een elektronische toestemming (ESTA), die vooraf aangevraagd dient te worden.

ESTA

Alle reizigers die zonder visum de Verenigde Staten binnen willen, moeten toestemming ontvangen om het land in te mogen. Jouw reis mag maximaal 90 dagen duren en je gaat er voor zaken of vakantie heen. Deze toestemming krijg je, minimaal 72 uur voor je vertrekt, via het zogenaamde Electronic System for Travel Authorisation (ESTA). Zonder toestemming via ESTA kan de toegang tot het vliegtuig worden ontzegd. Voor een goedgekeurde aanvraag betaal je $14,00. Mocht de aanvraag worden afgewezen dan betaal je $4,00 administratiekosten.

Mocht je de Verenigde Staten via Canada of Mexico binnenkomen, dan is het niet nodig om toestemming via ESTA aan te vragen. Je hoeft dan aan de grens slechts een douane aangifte formulier (I-94) in te vullen.

Voor het invullen van een ESTA formulier ga je naar de website: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Douane

Sinds de aanslagen van 2001 heerst er in de Verenigde Staten een strenger douane beleid. Het is verstandig om koffers niet op slot te doen, want de inhoud wordt door de douane bij aankomst op het vliegveld gecontroleerd. Persoonlijke bezittingen, kleding, fototoestellen, toiletartikelen en dergelijke zijn vrij van invoerrechten en verder mag je 200 sigaretten of 50 sigaren, 1 liter aan alcoholhoudende drank en geschenken ter waarde van maximaal 100 dollar belastingvrij invoeren. Je mag in ieder geval geen drugs, fruit, planten, loterijkaartjes, vlees, pornografie, vleesproducten, zaden en zuivelproducten invoeren.

Wanneer je in het vliegtuig zit krijg je twee formulieren uitgereikt. Een I-94 Visa Waiver formulier (bevestiging van aankomst en vertrek) en een Customs Declaration formulier (de zogenaamde douane aangifte). Op het laatste formulier dien je jouw persoonlijke gegevens, de duur van de reis, verblijfplaats en het doel van de reis aan te geven. Daarnaast vul je in of je geldbedragen of andere zaken hebt aan te geven. De douane aangifte lever je in bij de douane, nadat je langs de immigratiebeambte bent gegaan en je bagage hebt opgehaald.

10 prachtige bestemmingen in Washington D.C.