Zuid-Tirol

Swipe

Fietsen

U hoeft geen ambities te hebben om ooit de Giro te gaan rijden, maar als u wilt weten wat voor kuitenbijters er in de Dolomieten te vinden zijn dan kunt u misschien het beste te rade gaan bij iemand die de ronde van Italië ooit gereden heeft. Er zijn voor elk type fietser volop mogelijkheden. Als u een fietser van het grote blad bent dan kunt u de route rijden die de Giro door de Dolomieten volgt en u uitleven op andere (nog steilere) hellingen. Houdt u van mountainbiken? Ook daarbij staan de Dolomieten garant voor prachtige tochten. Downhill fietsen komt steeds meer in zwang, sommige hotels bieden zelfs arrangementen aan, maar u kunt de fiets altijd in de kabelbaan meenemen. Toerfietsers en families kiezen meestal voor het westen. Vinschgau is een prima uitgangspunt. Trouwens, ten westen en ten noorden van Meran kunnen ook de racers en de mountainbikers veel fietsplezier beleven.

Hele sterke mountainbikers nemen in juli deel aan de Dolomiti Superbike, een zeer zware tocht vanuit Niederdorf (oostelijk van Toblach) in het Pustertal. De tocht, over afstanden van 28, 59 of 111 kilometer, gaat over de Sextner Dolomiten.

Een ander, eveneens zeer zwaar traject wordt gevormd door een rondje Pomagagnon in de Ampezzaner Dolomieten ten noorden van Cortina d’Ampezzo. De rit is aangelegd over vroegere houthakkerspaden en bergwegen uit de Eerste Wereldoorlog en gaat 800 meter omhoog en ook weer omlaag. Het traject vereist de nodige stuurmanskunst en is af te raden voor beginnende mountainbikers.,

Inlichtingen zijn ook verkrijgbaar via www.suedtirol.info/fietsen en www.belledolomiti.it

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol