Zuid-Tirol

Swipe

Bezienswaardigheden

Toeristische informatie Algemeen per regio of district

Als u alle bezienswaardigheden van Zuid-Tirol en de Dolomieten wilt bezoeken dan kunt u er wel een paar vakanties, zowel in de zomer als in de winter, voor uittrekken. Sommige mensen doen het wel, ze komen vele jaren achtereen terug en bezoeken steeds een ander deel. Onderstaand vindt u een bloemlezing, niet meer dan dat, maar hopelijk genoeg om u te interesseren. Als u breder of meer gedetailleerd geïnformeerd wilt worden, stelt u zich dan in verbinding met de toeristenorganisaties die de activiteiten in Zuid-Tirol en de Dolomieten coördineren.

De Dolomieten (Dolomiti) die als regio deel uitmaken van Zuid-Tirol sluiten in het oosten aan op Oost-Tirol in Oostenrijk en gaan in het zuiden en zuidwesten over in de provincies Trento en Belluno/Veneto. De Dolomieten zijn binnen Zuid-Tirol verder onderverdeeld in de districten Hoch Pustertal, Kronplatz, Alta Badia, Grödnertal, Seiser Alm-Schlerngebiet en Rosengarten-Latemar.

Deze districten hebben elk hun eigen toeristenorganisatie, de adressen daarvan vindt u bij de afzonderlijke beschrijvingen.

Rondreis door Zuid-Tirol en de Dolomieten

Het is uitgesloten om Zuid-Tirol en de Dolomieten ‘rond te reizen’. Er is dus voor gekozen om noordelijk Italië per regio te gaan bekijken, zoveel mogelijk een logische volgorde aanhoudend. We beginnen in het Eisacktal ten zuiden van de Brennerpass. Vanuit Bozen gaan we de Dolomieten in. Aansluitend brengen we een bezoek aan de zuidoostelijke Dolomieten, buiten Zuid-Tirol met Cortina d’Ampezzo als uitvalsbasis. Terug in het Pustertal gaat de reis naar Bruneck van waaruit we de dalen ten noorden van het Pustertal: het Tauferer- en Ahrntal en het Antholzer Tal bezoeken. We keren dan vanuit Bruneck binnendoor terug naar Bozen en gaan van daaruit verder naar het zuiden van Zuid-Tirol. Dan verlaten we Zuid-Tirol opnieuw om een bezoek te brengen aan de zuidwestelijke Dolomieten waar we rondreizen vanuit Trento. Daarna gaat het naar Meran en omgeving om in de regio Vinschgau ons bezoek aan Zuid-Tirol en de Dolomieten te beëindigen.

10 prachtige bestemmingen in Zuid-Tirol