Rondreis ARMENIË – 14 dagen; Khatchkars, kloosters en sneeuwtoppen

TERUG NAAR OVERZICHT

Tweepersoonskamer

Rondreis ARMENIË – 14 dagen; Khatchkars, kloosters en sneeuwtoppen

Armenië

Bekijk
Foto aanbieding

Armenië is een echt bergland, minder dan 10 procent van het land ligt onder de 1000 meter hoogte. Het overwegend ongerepte landschap telt veel meren en woeste beken. De bevolking is over het algemeen Armeens-orthodox. Tijdens de Sovjetperiode waren kerkdiensten verboden en werden priesters vervolgd. Kerken en kloosters werden na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie in een razend tempo gebouwd en gerestaureerd. Oude tradities bloeien weer helemaal op. Je ziet en ervaart het tijdens je Armenië rondreis!

Vergelijkbare aanbiedingen

15-daagse rondreis Georgië & Armenië

Armenië

15-daagse rondreis Georgië & Armenië

v.a. 1406 / p.n.

Groepsrondreis Armenië en Georgië

Jerevan, Armenië

Tijdens deze avontuurlijke rondreis bezoeken we Georgië en Armenië. Deze reis is een perfecte combinatie van cultuur en natuur. Ruïnes, kloosters en kathedralen worden afgewisseld met ruige bergen en kloven. Armenië staat bekend om zijn mooie landschappen en vriendelijke bevolking. Fascinerend is dat Armenië de oudste christelijke staat ter wereld is. Dit zie je terug in de vele kloosters en historische gebouwen. Georgië is met het Hoge Kaukasus gebergte landschappelijk de meest gevarieerde republiek, maar behoort zeker ook op cultureel en culinair gebied tot de laatste blijde verrassingen die Europa te bieden heeft.

v.a. 1919 / p.n.

Tweepersoonskamer

Rondreis ZIJDEROUTE – 65 dagen; Van Tbilisi naar Beijing

Armenië

Volg de legendarische Zijderoute en reis dwars door Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan, Kirgizië en China. Je geniet tijdens deze Zijderoute rondreis van oude karavanserais en badhuizen, blauwbetegelde moskeeën, een enorme culinaire verscheidenheid en een trotse bevolking. Via oude karavaansteden als Merv, levendige cultuursteden als Isfahan en Samarkand, de kleurrijke weekmarkt in Kashgar, ruige berglandschappen en uitgestrekte woestijnvlaktes bereik je uiteindelijk Beijing.

v.a. 8170 / p.n.