Eten en drinken
De keuken van Chili is beïnvloed door Spaanse, Franse en indiaanse gerechten. Het langgerekte land met z'n vele klimaten verbouwt een heel scala aan voedingsmiddelen, en heeft daardoor een gevarieerde keuken. Veel Chileense restaurants bieden een internationale mix en talloze buitenlandse restaurants in de grote steden bieden ieder z'n smaak (probeer eens een van de vele en vaak goede Chinese restaurants; chifa genoemd). Er zijn niet zoveel typisch Chileense gerechten, maar wel heeft iedere streek zijn eigen lokale specialiteiten. Typisch Chileense gerechten (veelal van indiaanse origine) zijn de van maïs gemaakte humitas (in maïsbladeren gewikkelde gestoomde maïs); pastel de choclo (een maïspasteitje met kip of vlees); porotos granados (bonensoep); en de populaire empanadas (bladerdeeg gevuld met gehakt, ui, ei, olijven of kaas).
De beste maaltijden vind je behalve in de duurdere restaurants vaak ook in restaurants op markten, in kleinere provincieplaatsjes en in vissershaventjes langs de kust.
Rondreizen-Hotel
Ga met ons mee op deze nieuwe rondreis met zowel hoogtepunten als onbekende plekjes van drie indrukwekkende landen! We doen een boeiende...
Groepsreizen-Tweepersoonskamer
Patagonië is puur natuur! Je reist over uitgestrekte pampa’s vol grote roofvogels, guanaco’s en nandoes, een prachtig geheel van ijs, rots, grasvlaktes,...
Groepsreizen-Tweepersoonskamer
Een unieke combinatie van drie landen tijdens deze rondreis Peru, Bolivia en Chili. Weidse vergezichten over de altiplano, Quechua-indianen met kudden alpaca’s...