Miegerechten en soepen
Evenals in andere landen in Zuidoost-Azië gebruikt men in de Filippijnse keuken regelmatig verschillende soorten mie en vermicelli ('noodles'), zowel als basisbestanddeel van gewone maaltijden als in verschillende soepen.
Batchoy: Vermicellisoep met varkensvlees. Vooral populair in het westelijke Visaya-gebied.
Mami: Algemene benaming voor verschillende vermicellisoepen. Al naar gelang de verder toegevoegde ingrediënten spreekt men van 'chicken mami' (kippensoep), enz.
Pancit Canton: Mie waarin verschillende ingrediënten verwerkt kunnen worden zoals stukjes varkensvlees, kip, groenten en garnalen.
Pancit Guisado: Verschilt vooral van Pancit Canton doordat er een dunner soort mie voor gebruikt wordt.
Sinigang: Een min of meer zuur smakende soep welke meestal bereid wordt met groenten en vis. Ook kip, varkensvlees of rundvlees kunnen als ingrediënt gebruikt worden.
Mami: Algemene benaming voor verschillende vermicellisoepen. Al naar gelang de verder toegevoegde ingrediënten spreekt men van 'chicken mami' (kippensoep), enz.
Pancit Canton: Mie waarin verschillende ingrediënten verwerkt kunnen worden zoals stukjes varkensvlees, kip, groenten en garnalen.
Pancit Guisado: Verschilt vooral van Pancit Canton doordat er een dunner soort mie voor gebruikt wordt.
Sinigang: Een min of meer zuur smakende soep welke meestal bereid wordt met groenten en vis. Ook kip, varkensvlees of rundvlees kunnen als ingrediënt gebruikt worden.