Dranken
Koffie (voornamelijk oploskoffie) wordt op de Filippijnen vaker gedronken dan thee. Frisdranken zijn overal te verkrijgen. Bier is zeer populair. De bekendste biersoort is het lekkere San Miguel dat op de Filippijnen gebrouwen wordt. Men pleegt het bier nogal eens te koelen door ijsblokjes in het glas te deponeren. Een gezonde, typisch tropische dorstlesser is natuurlijk kokosmelk. De kokospalm is ook de leverancier van tuba, de enigszins zure en niet aangenaam ruikende palmwijn (over de smaak lopen de meningen nogal uiteen). De gedestilleerde vorm heet lambanog. Vooral bij de bergstammen van het Centrale Bergland op Noord-Luzon is rijstwijn (tapey) erg geliefd. Ook uit suikerriet kan een wijn bereid worden. Deze dranksoort, genaamd basi, geniet echter weinig bekendheid. Buitenlandse wijnen zijn alleen te verkrijgen in duurdere restaurants en bij leveranciers in de grotere steden en zijn zeer prijzig. De lokaal geproduceerde sterke dranken als whisky, gin en rum zijn van redelijke kwaliteit en relatief goedkoop. Vooral de meerjarige, milde rumsoorten als Añejo en Tanduay zijn de moeite waard om te proberen