Filipijnen

Swipe

Visgerechten

De variatie aan vis en andere soorten eetbare zeedieren (kreeftachtigen, schelpdieren en dergelijke) is bijzonder groot. Bovendien is de vis meestal vers aangevoerd en daardoor extra smakelijk.

Adobong Pusit: Inktvis bereid met kokosmelk, knoflook en azijn.

Bangus: Een algemene vissoort die ook vaak wordt aangeduid als 'milkfish'. Wordt op verschillende manieren bereid. Een populaire bereidingswijze is de schoongemaakte vis te voorzien van een vulling bestaande uit onder andere aardappelen, tomaten en uien.

Calamares Fritos: Gebakken inktvis.

Cameron Rebosado: Gepaneerde garnalen.

Kinilaw: Gemarineerde ongekookte stukjes vis, inktvis en/of garnalen. De marinade wordt samengesteld met kokosazijn, knoflook, tomaten en pepers. Op Luzon heet dit gerecht 'kilawin'. Lapu Lapu: Een zeer smakelijke vis, die genoemd is naar de eerste Filippijnse verzetsheld.

Tahong: Grote groene mosselen die gekookt of gebakken worden.

Talaba: Rauwe oesters gemarineerd in azijn met knoflook.

Tanguingue: Spaanse makreel. Een in open zee voorkomende, in scholen levende vissoort die vooral geschikt is om gegrild te worden.

10 prachtige bestemmingen in Filipijnen