Vleesgerechten
Adobo: Varkens- en kippenvlees gestoofd in een sojasaus met azijn, knoflook en uien. Adobo wordt vaak beschouwd als het nationale gerecht.
Aso: Hondenvlees in pikante saus. Dit vroeger vooral in Noord-Luzon populaire gerecht is als gevolg van protesten van buitenlandse hondenliefhebbers thans officieel verboden.
Crispy Pata: Knapperig gebraden stukjes varkensvlees en varkenshuid. Meestal opgediend met een pikante saus. Lechon: Geroosterd speenvarken. Wordt vaak geserveerd met een dikke saus van varkenslever. Lechon is erg populair en een belangrijk bestanddeel van feestmaaltijden. Tapa: Gedroogd rundvlees dat na het braden wordt geserveerd met tot ringen gesneden uien.
Crispy Pata: Knapperig gebraden stukjes varkensvlees en varkenshuid. Meestal opgediend met een pikante saus. Lechon: Geroosterd speenvarken. Wordt vaak geserveerd met een dikke saus van varkenslever. Lechon is erg populair en een belangrijk bestanddeel van feestmaaltijden. Tapa: Gedroogd rundvlees dat na het braden wordt geserveerd met tot ringen gesneden uien.