Eten en drinken
Het voedsel van alledag
Rijst is het belangrijkste bestanddeel van het dagelijkse voedsel van de Filipino's. Gewoonlijk eet men zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds rijst, maar soms wordt er ook wel brood gegeten bij het ontbijt. De rijst wordt meestal gecombineerd met vis en groente. Kip en varkensvlees zijn erg geliefd maar worden door de hogere aanschafprijs minder frequent gegeten dan vis. Kippeneieren worden echter wel relatief geregeld genuttigd, vooral bij het ontbijt. Naar Aziatische begrippen wordt het Filippijnse eten opvallend mild gekruid. Rode pepers worden weliswaar regelmatig gebruikt bij de bereiding, maar over het algemeen slechts in bescheiden mate. Het voedsel wordt vaak gegeten met de vingers maar men maakt ook vrij veel gebruik van bestek (vooral vork en lepel). Men pleegt de verschillende bestanddelen van een maaltijd gelijktijdig op te dienen. Zo wordt bijvoorbeeld soep meestal genuttigd als onderdeel van de hoofdmaaltijd en niet er voor zoals dat in Europese landen gebruikelijk is.
Rijst is het belangrijkste bestanddeel van het dagelijkse voedsel van de Filipino's. Gewoonlijk eet men zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds rijst, maar soms wordt er ook wel brood gegeten bij het ontbijt. De rijst wordt meestal gecombineerd met vis en groente. Kip en varkensvlees zijn erg geliefd maar worden door de hogere aanschafprijs minder frequent gegeten dan vis. Kippeneieren worden echter wel relatief geregeld genuttigd, vooral bij het ontbijt. Naar Aziatische begrippen wordt het Filippijnse eten opvallend mild gekruid. Rode pepers worden weliswaar regelmatig gebruikt bij de bereiding, maar over het algemeen slechts in bescheiden mate. Het voedsel wordt vaak gegeten met de vingers maar men maakt ook vrij veel gebruik van bestek (vooral vork en lepel). Men pleegt de verschillende bestanddelen van een maaltijd gelijktijdig op te dienen. Zo wordt bijvoorbeeld soep meestal genuttigd als onderdeel van de hoofdmaaltijd en niet er voor zoals dat in Europese landen gebruikelijk is.