Münsterland

Swipe

In de omgeving

Greven ligt een kleine 10 kilometer ten zuidoosten van Emsdetten. Veel van de oude binnenstad is helaas weggesaneerd, maar je kunt de oude St. Martinskerk nog wel terugvinden. De toren werd in de 12e eeuw gebouwd. De zonnewijzer dateert uit 1616. Als gevolg van de stadssanering heeft Greven, de andere kant van het verhaal, een attractief centrum. Kijk ook bij het Schulzenhof Höping-Pellengahr (Aldruper Strasse 162). Je vindt er een met schietgaten uitgeruste vroegere school, als verdedigingswerk in gebruik geweest vanaf 1594.

In Pentrup, een stadsdeel op ongeveer 6 kilometer ten noorden van Greven, is een reconstructie gemaakt van een boerenbedoening zoals die er 1200 jaar geleden uit moet hebben gezien. De boerderij maakt deel uit van een doorlopend toegankelijk archeologisch openluchtmuseum.

Emsdetten heeft een prachtig en modern centrum en hoewel de stad pas in 1938 stadsrechten verwierf, komt de naam al in geschriften uit 1178 voor. De St. Pankratiuskerk kwam gereed in 1848 en geldt algemeen als de eerste neogotische kerk in Westfalen.

Breng ook eens een bezoek aan het Wannenmacher Museum waar je kunt zien wat er allemaal bij kwam kijken en waartoe men in staat was met riet als basisproduct. In het stadspark bevindt zich een kinderboerderij en er is een minigolfbaan. Ten westen van de stad ligt het beschermde natuurgebied Emsdettener Venn. Via een leerpad, diverse stoppunten met uitleg over hetgeen je passeert en een uitkijktoren krijg je een fantastisch inzicht in de flora en fauna van dit unieke gebied.

In Neuenkirchen is het voor de kinderen altijd feest, in het dorp is een permanent avonturenpark gevestigd, er is een zomerrodelbaan en in de omgeving is ook nog een dierentuin en een natuurbad met een grote baan voor rollerskaters.

Als je een bezoek wilt brengen aan een museum waarin aandacht wordt besteed aan de edele kunst om een goede jenever te maken, dan kom je in Saerbeck terecht, 10 kilometer ten noorden van Greven. De plaatselijke parochiekerk St. Georg is een bezoekje waard en het park ‘Nöttle Berg’ loopt het wild, binnen een afgezet gebied, vrij rond.

Stroomgebied van de Ems