Münsterland

Swipe

In de omgeving

In Ascheberg en omliggende dorpen is ook nog wel het een en ander te bezichtigen. De waterburcht Westerwinkel en Schloss Ittingen in Herbern werden gebouwd in de 17e eeuw. De St. Annakapel staat in Davensberg, het altaar wordt in alle catalogi over bijzondere kerkschatten vermeld.

Burg Vischering, waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1271, ligt in Lüdinghausen, een juweel van een kasteel. Wil je koffie drinken in een aparte ambiance bezoek dan ook het tot het complex behorende museumrestaurant. Het Münsterland museum, gevestigd in Burg Vischering, is geopend van apr. t/m okt. op di.-zo. van 10.00-17.00 uur en van nov. t/m maart van 10.00 tot 16.30 uur. Neem de kinderen gerust mee, het is een van de (vele) musea die museumbezoek ook voor kinderen tot een belevenis maakt.

Op hemelvaartsdag worden op de Westfalenring internationale motorwedstrijden georganiseerd.

Seppenrade, nabij Lüdinghausen, wordt algemeen aangeduid als een van de drie ‘rozendorpen van Duitsland’. In de rozentuin bloeien meer dan 10.000 rozen.

Het natuurpark Steverau en het recreatiegebied Gut Eversum bevinden zich nabij Olfen, een plaatsje ten zuiden van Lüdinghausen vrijwel aan alle kanten omgeven door heidevelden. Voor de kinderen is het ook leuk om een echte kasteelruïne te bezoeken. De overblijfselen van de Rauschenburg vind je aan de Lippe.

De geschiedenis van Werne gaat terug tot omstreeks 800 toen Liudger op deze plaats een kerkje bouwde. Geneeskrachtige bronnen, ontdekt in 1874, brachten de stad tot ontwikkeling waarbij vooral de zoutbaden (met Finse sauna) grote vermaardheid verwierven. Werne heeft prachtige oude gebouwen. Vanaf 1967 is men al bezig met de sanering van de oude kern, maar dat doet niets af aan de schoonheid van de Kirchplatz met de St. Christophoruskerk uit de 15e en de 16e eeuw of de Markt met het prachtige Rathaus dat in 1514 gereed kwam. Gedurende de Simon-Juda-Markt, een volksfeest dat gehouden wordt in oktober, wordt nog steeds het feit herdacht dat Werne in 1362 marktrechten kreeg.

Tussen Lippe en Stever