Münsterland

Swipe

Nordkirchen

Een van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Westfalen ligt binnen de gemeentegrenzen van Nordkirchen: de grootste waterburcht van Westfalen, Schloss Nordkirchen, ook wel ‘het Versailles van Westfalen’ genoemd, door de UNESCO aangewezen als werelderfgoed. Vrijwel alle activiteiten in Nordkirchen spelen zich af rond of in de burcht.

Schloss Nordkirchen werd gebouwd vanaf 1398 en weer afgebroken vanaf 1705. Daarna ontstond het huidige kasteel naar een ontwerp van G.L. Pictorius en J.C. Schlaun. Dat verklaart de mengeling van bouwstijlen. De hogeschool voor financiële wetenschappen van Nordrhein-Westfalen is er weliswaar gevestigd, maar je kunt het slot wel bezichtigen. Via de toeristenorganisatie kun je je aanmelden. De slotkapel is zonder voorafgaande afspraak te bezichtigen, je kunt er terecht van di.-zo. tussen 10.30-18.00 uur.

In het geheel gerenoveerde dorp is nog een tweetal gebouwen die de aandacht vragen, beide naar een ontwerp van Pictorius, te weten de St. Mauritiuskerk uit 1719 en de St. Johannes Nepomukkapel uit 1722.

Vanaf het kleine vliegveld kun je rondvluchten maken boven Nordkirchen en wijde omgeving. Met uitzondering van de maandag kun je er dagelijks terecht.

Gedurende de maanden augustus en september dient de binnenplaats van het slot als decor voor klassieke openluchtconcerten.

J.C. Schlaun, de bekende architect die in geheel Münsterland zijn (barokke) stempel achterliet heeft veel van zijn ontwerpen in Nordkirchen bedacht. Zijn werkplaats is een soort bedevaartsoord geworden en in de dorpskern vind je zelfs een Schlaun-café.

Informatie
Nordkirchen Marketing e.V.
Postfach 1148
59388 Nordkirchen
Tel.:02596 - 528 848
E-Mail: [email protected]  
Internet: www.nordkirchen-marketing.de

Tussen Lippe en Stever