Oost-Canada

Swipe

Algemene informatie

Het oosten van Canada wordt gevormd door de Atlantische provincies Newfoundland and Labrador, Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick, het ten westen daaraan grenzende Québec en het ten westen en zuiden daarvan liggende Ontario. Dat is alles van Canada ten oosten en ten zuiden van de reusachtige baai (of eigenlijk binnenzee) Hudson Bay. Samen beslaan ze ongeveer een derde van heel Canada, een land dat op Rusland na het grootste van de wereld is. In 2017 bestaat het als onafhankelijk land 150 jaar en dat wordt groots gevierd met evenementen, speciale activiteiten en opmerkelijke kortingen op entreeprijzen en meer. Een goed moment dus om er naar af te reizen...

Canada is opgedeeld in provincies en provincie-achtige territoria en die vormen samen een gebied van uitgestrekte wouden en oeroude bergen, grote steden met hoog oprijzende wolkenkrabbers, pioniersdorpen, stoere emigranten, ijs en kou, gloeiende hitte en goudgele stranden, steenkolenmijnen, reservaten van First Nations (zoals de volkeren tegenwoordig bekend staan van de mensen die eind vijftiende eeuw door Columbus indianen werden genoemd omdat hij dacht in India te zijn aangeland), dorpen van Inuit (zoals de mensen eigenlijk heten die door de Franse kolonisten eskimo's werden genoemd), Vikingen, natuurwonderen, ondergrondse steden, duizenden jaren historie, beren, wolven, elanden, kariboes en walvissen in het wild, wasbeertjes en stinkdieren in het wandelpark om de hoek, dinosaurussen, forten, meteorietenkraters en omhooggekomen aardkorst.

In deze sectie van de Vakantie Arena-website kun je algemene informatie over dit oostelijke deel van Canada vinden. Het gaat daarbij om achtergronden van het land en de betreffende vijf oostelijke provincies, de bevolking, de geschiedenis, de politieke structuur, de economie, het verkeer en transport, het eten en drinken, het winkelen en de souvenirs, de gezondheidszorg, de milieuzorg, de flora en fauna, en de kunst en cultuur. Voor kaartjes betreffende de Atlantische provincies en Québec verwijzen we je vooralsnog naar mijn Elmar-reisboek Wereldwijzer Canada/Québec-New Brunswick-Prince Edward Island-Nova Scotia-Newfoundland and Labrador. Over Ontario was bij Elmar mijn Reishandboek Canada/Ontario verschenen, maar dat is niet meer verkrijgbaar. Beide boeken zijn ook in bibliotheken te leen.

auteur: Ronald de Lange

 

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada