Oost-Canada

Swipe

Belleville

Halverwege de baai Bay of Quinte ligt Belleville. Deze baai stroomt via de Hay Bay en de Adolphus Reach uit in Lake Ontario, een van de vijf Grote Meren van Noord-Amerika. Gezien vanaf Belleville ligt aan de overkant van de baai Prince Edward County met Picton.

Mellon Lake Reserve

Een bijzonder natuurgebied in deze hoek van Ontario is Mellon Lake Conservation Reserve. Dat ligt ten noordoosten van Belleville. Hier zijn uitlopers van het Canadian Shield en dat heeft uitgestrekte naaldbomenwouden en tal van meren tot gevolg. Zie over dat Canadese schild de pagina over het ontstaan van Canada. Opvallend aan dit natuurreservaat is echter het voorkomen van kleine schijfcactussen, prickly pear cacti. Die zie je nergens anders in Ontario. Een normalere locatie voor deze stekelige planten is meer dan duizend kilometer hier vandaan, op de hete vlaktes van het midden van de Verenigde Staten. Die in het Mellon Lake-park zijn ‘s werelds noordelijkste cactussen en dat is een reden om dit gebied extra te beschermen. Het Mellon Lake Conservation Reserve is tamelijk ruig met tal van heuvelruggen, kloven en valleien.

Vissersparadijs

De ligging halverwege de Bay of Quinte bij de monding van de Moira River maakt dat Belleville een gewilde visplaats is. Volgens sommigen is het de sportvis-hoofdstad van Ontario en de toegang tot het vissersparadijs. In de winter wordt hier veel aan ijsvissen gedaan. Op de baai verschijnen dan honderden hutten die over gaten in het ijs zijn neergezet. Het is dan net een buitengaats vissersdorp.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada