Oost-Canada

Swipe

Niagara Peninsula

De zuidoosthoek van de Canadese provincie Ontario wordt de Niagara Peninsula genoemd, het Schiereiland van Niagara. Dat heeft alles te maken met Niagara Falls, de Niagara River en de Niagara Escarpment. In dit menu-segment komt dat schiereiland aan de orde. Zie voor Niagara Falls zelf de aparte pagina's.

De Niagara Peninsula wordt begrensd door de Niagara River in het oosten, Fort Erie in het zuidoosten, Lake Erie in het zuiden tot Port Dover in het zuidwesten, Highway 6 in het westen naar Hamilton in het noordwesten en Lake Ontario in het noorden. Het landschap bestaat vooral uit akker- en tuinbouwgebieden, wijngaarden en tussendoor plukken wetland en bos. Het wordt van oost naar west doorsneden door de heuvelrug Niagara Escarpment, wat onder andere bij het plaatsje Grimsby tussen St. Catherines en Hamilton goed is te zien. Meer daarover op de pagina's over deze escarpe.

De historische plaatsen, de rechtstreekse band met de VS, het zuidelijke klimaat en de recreatiemogelijkheden maken van de Niagara Peninsula een gewilde toeristische bestemming. In dit menu-segment gaat het vanuit Niagara Falls langs de Niagara River naar het zuidoosten, waar Fort Erie interessant is om te noemen. Verder aandacht voor de hoek ten noorden van de stad van de watervallen met Queenston, Niagara-on-the-Lake en St. Catharines. Dan langs het Welland Canal naar het zuiden, via de plaatsen Welland en Thorold naar Port Colborne aan Lake Erie, een van de Grote Meren van Noord-Amerika.

10 prachtige bestemmingen in Oost-Canada