Etend en drinkend de dag door
Het ontbijt of desayuno bestaat uit broodjes met mermelada y mantequilla (jam en boter) met koffie of thee, eventueel nog met huevos con tostadas (toast en eieren). Chilenen houden van vers brood, dat veel bakkers meermalen per dag bakken. Witbrood wordt het meest gegeten, vooral de lekkere kleine broodjes, pancitos, terwijl volkorenbrood langzaam in opkomst is. Supermarkten verkopen ook verpakt bruinbrood, dat vooral op trektochten langer vers blijft. In de afgelegen dorpen in de bergen bakken de meeste mensen zelf hun brood: pan casero genoemd. Erg lekker zijn rond Kerstmis en Pasen de grote vruchtencake-achtige paasbroden of pan de pascua.
Koffie wordt veel gedronken in Chili, maar goede machinekoffie vind je alleen in de steden: café express (zwart), café cortado (met een beetje melk, én als je niet oppast zonder te vragen ook met suiker want Chilenen zijn echte zoetekauwen), café con leche (koffie verkeerd). Meestal krijg je Nescafé, waarbij de ober geduldig wacht met het opschenken van het water tot je de koffie in je kopje hebt geschept.
Rondreizen-Hotel
Ga mee op deze prachtige reis langs het imposante Andesgebergte! Jouw avontuur begint in Peru waar je onder meer de letterlijke hoogtepunten...
Rondreizen-Hotel
Deze vernieuwde rondreis naar Patagonië laat je alle pracht zien van het zuiden van Argentinië en Chili. Na een bezoek aan het...
Rondreizen
Tijdens dit overland-avontuur door Chili en Argentinië ontdek je het zuidelijke deel van deze twee landen. In de Chileense wijnregio staat een...