Benodigde reisdocumenten

Inwoners van Nederland en België hebben voor Chili geen visum nodig; het paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn. Bij aankomst in Chili krijg je een toeristenkaart voor 90 dagen. Blijf je langer in Chili dan kun je voor US$ 100 verlenging met nog eens 90 dagen aanvragen (Prorroga visa de Turismo) bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, Departemento de Extranjería y Migración, Agustinas 1235, 2e verd., Santiago, ma.-vr. 8:30-14.00 uur, tel. 550-2484/2485/2488 (telefonisch bereikbaar ma.-do. 15:30-17:30 en vr. 15:30-16:30 uur), www.extranjeria.gov.cl. Goedkoper is het om even de grens met Argentinië te passeren. Bij terugkeer krijg je automatisch weer 90 dagen.