Hotels, restaurants en eetgelegenheden

De kwaliteit van het gemiddelde Maleisische hotel staat op een hoog peil, tegen zeer redelijke prijzen. Qua service laten ze menig Europees hotel ver achter zich. Ook over het peil van de hygiëne hoeft u zich in Maleisië over het algemeen geen zorgen te maken. U kunt met een gerust hart overal gaan eten. De hotels hebben meestal uitstekende chefs in dienst, lekkere restaurantjes zijn er te kust en te keur en ook in een eenvoudig eetstalletje (hawker stall) kunt u zonder enige aarzeling aanschuiven om te genieten van het heerlijke eten. Ooit is letterlijk door een Italiaanse dame tegen mij gezegd: Alleen al voor het eten zou ik terug naar Maleisië willen gaan.

Alle varianten zijn aanwezig: de Maleisische keuken met pittige rendang en smakelijke saté, de Indiase keuken met roti canai, kip uit de tandoori-oven en niet te vergeten de geurige curries. Chinese chefs brengen de meest verrukkelijke rijst- en noedelgerechten op tafel, daarnaast knapperige groenten, verse zeevruchten, vis en vlees; dat alles in overheerlijke sausen. De aparte geur en smaak van de Thaise cuisine is te vinden, Indonesische immigranten hebben hun heerlijkheden meegebracht. Kortom, Maleisië is een paradijs voor smulpapen. De laatste jaren zijn daar, zeker in Kuala Lumpur onder andere nog de Franse, Duitse, Italiaanse, Japanse, Koreaanse en Zuid-Afrikaanse keukens bijgekomen.

Andere onderwerpen

  • Flora en fauna

    Orang Utan op Borneo
    Zoals bekend was geheel Maleisië oorspronkelijk bedekt met primaire wouden. Veel gebieden zijn op een of andere manier in cultuur gebracht. Hoewel er tal van...
  • Klimaat

    Het strand en de zee bij de natuur van Maleisië.
    West-Maleisië Maleisië is een tropisch land, heet en vochtig. De gemiddelde dagtemperatuur in Kuala Lumpur ligt gedurende het hele jaar rond de 30 ºC, met een...