De Indiaanse keuken in Santarém
Het indiaanse erfgoed is ook aanwezig in de vorm van inlandse kruiden, gerechten en drankmengsels, waarvan de bereiding is overgebracht door de Tapajós-Indianen. De maniokthee, getrokken van wortels van de inheemse cassave, vormt de basis voor een fijne lokale saus – tucupí – waarmee onder andere eend bereid wordt. Wie nieuwsgierig is moet in een plaatselijk restaurant met landelijke specialiteiten naar Pato no Tucupí vragen.
Maniçoba: bladeren van de cassave worden langzaam verscheidene dagen achtereen gekookt en dan verder toebereid met verschillende vleessauzen. Dit gerecht staat niet altijd op de kaart, maar desgevraagd zal men ongetwijfeld zijn best doen u ermee kennis te laten maken.
Tacaça is een soep getrokken van de cassavewortel, de jambriplant (een soort spinazie), garnalen en gomabloem. Deze soep wordt vaak op straat verkocht en wordt dan geserveerd in een kom van een vrucht.
Bolo de Macacheira. Zoete cake van reepjes wortel van de macacheira, suiker, eieren, kokosnoot en boter.
Eten en drinken
Rondreizen-Hotel
Ga met ons mee op deze nieuwe reis naar de mooiste plekken in zuidelijk Brazilië, en begin je reis in de Europees...
Rondreizen-Hotel
Ga met ons mee op reis naar de mooiste plekken in zuidelijk Brazilië, en sluit deze reis af aan het heerlijke strand van Cumbuco...
Rondreizen-Hotel
Reis met ons mee naar de mooiste plekken in midden- en noord-Brazilië! We bezoeken niet alleen de bruisende stad Rio de Janeiro en de indrukwekkende Amazone met...