Spek en bonen
Wie van vis houdt gaat een aangename tijd tegemoet: op Lanzarote en alle andere Canarische eilanden wordt veel pescado gegeten. Van het scala aan vissoorten dat de Atlantische Oceaan levert maken de eilanders heerlijke visschotels. Schaal- en schelpdieren worden gemarineerd, vis bedekt met knoflook en vervolgens gegrild.
Probeer eens verse inktvis, tonijn, dorado of zwaardvis in zo’n gezellig visrestaurantje, geserveerd met papas arrugadas en mojo. Karakteristiek zijn ook de stevige soepen en stoofpotjes met kruiden zoals tijm, komijn en majoraan. Puchero Canario is zo’n stoofschotel met verschillende soorten vlees, kekererwten, aardappels en groenten.
Varkens- en rundvlees staan op het menu maar vooral ook geit, kip en konijn. Deze laatste drie dieren worden op Lanzarote zelf gehouden, het andere vlees wordt geïmporteerd uit Zuid-Amerika. Geitenvlees (cabra) heeft een vrij sterke smaak. Geitenlam (cabrito) is zachter en wordt gebakken of gestoofd en vervolgens van het bot gekloven.
Spek en bonen is een veel gebruikte combinatie en vlees wordt vaak gegarneerd met gebakken banaan en tomaten van eigen bodem. Bij de slagers zie je allerlei worsten en gerookte hamsoorten hangen. Probeer eens een jamon serrano – heerlijk met een stukje stokbrood bij de borrel.
Eten en drinken
Gelegen in het gezellige Meloneras in de plaats Maspalomas op Gran Canaria vind je het luxe en moderne 4-sterrenhotel Lopesan Costa Meloneras Resort Spa en...
Op ongeveer 400 meter van het zandstrand Playa de Troya in Costa Adeje bevindt zich het hotel Ole Tropical Tenerife. Kom tot rust op...
Welkom bij Aparthotel Marina Suites! Wanneer je toe bent aan een luxe en ontspannen vakantie onder de Canarische zon dan biedt dit...