Bulgarije

Swipe

De Bulgaarse taal

Bulgaars is geen taal die je op een zonnige achternamiddag leert. Er zijn ook nog geen woordenboeken in Nederland voorhanden. Gelukkig spreken veel Bulgaren Engels of Duits en in de toeristengebieden zult u dan ook weinig moeite hebben met de communicatie. Waar u aan zult moeten wennen is dat een Bulgaar ja knikt als hij nee bedoelt en omgekeerd, waarschijnlijk als enigen in de wereld. Daaraan is een anekdote verbonden die u moet kennen.

In de tijd waarin de Turken over het land heersten werden de Bulgaren gedwongen zich tot de islam te bekeren. Nu is een Bulgaar van huis uit nauwelijks te bewegen om zijn principes op te geven en dat was honderden jaren geleden ook al het geval. De Turken grepen naar drastische methoden en ontboden de Bulgaren stuk voor stuk bij de religieuze leider van de betreffende plaats. Daar werd hen een scherp mes op de keel gezet en hun de vraag gesteld of zij zich tot de islam wilden bekeren. De Bulgaren zeiden daarop: ‘ne’. Dat verstonden de Turken niet en ze knikten dus ‘da’, omdat ‘nee‘ schudden desastreus was voor het strottenhoofd. Maar dat terzijde.

Om u in de gelegenheid te stellen wat vriendelijks te zeggen, in Bulgarije zijn woordenboeken te krijgen, zowel Bulgaars-Duits als Bulgaars-Engels. Misschien dat u daarmee uw kennis van het Bulgaars wat kunt uitbreiden.

Het is in Bulgarije al niet anders dan in andere landen: mensen worden enthousiast als u een paar woorden van hun taal spreekt en begrijpt. Logisch, want het bewijst dat u de moeite genomen heeft om u behoorlijk voor te bereiden op uw ontmoeting met hen.

Rondreizen

Groepsrondreis Bulgarije

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Bulgarije vind je ongerepte natuur, uitgestrekte oerbossen en ruige bergketens. Bulgarije is uitermate geschikt voor een actieve...

v.a. 1019.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Bulgarije