Zwitserland

Swipe

Muziek

Religieuze muziek

De Zwitserse muziek kreeg een eigen gezicht door het baanbrekende werk van de monnik Notker Balbulus (rond 900). Zijn religieuze muziek (sequentia) wordt nog steeds beluisterd, evenals de veelstemmige vocale muziek van Lud wig Senf (rond 1500).

Hedendaagse muziek

Kenmerkend voor de hedendaagse Zwitserse muziek is dat ze sterk wordt beïnvloed door zowel thema's, ritmes en instrumenten uit de rest van de wereld. Het waren de Zwitserse huursoldaten die uit het buitenland verschillende instrumenten mee naar huis brachten, zoals de typische fluiten (Basel), de trek harmonica, de citer en het hakkebord. Al deze instrumenten werden aangepast aan de Zwitserse smaak. Het beroemde jodelen, zingen op lettergrepen met een snelle afwisseling van borst en koptonen, wordt vooral in het Appenzellerland en in CentraalZwit serland beoefend.

Een typisch Zwitsers instrument is de alpenhoorn, die uit kromgegroeide dennen wordt gemaakt. Ook typisch Zwitsers is de heldere klank van de koebel, die menig wandelaar begeleidt tijdens een tocht door het gevarieerde Zwitserse landschap.

Bekende namen

Bekende namen in de hedendaagse muziekwereld zijn: Arthur Honegger, Oth mar Schoeck, Wladimir Vogel en Frank Martin. Frank Martin componeerde een groot gedeelte van zijn muziekwerken in Naarden, waar hij vanaf 1946 tot zijn overlijden in 1974 woonde.

Live muziek

Livemuziekliefhebbers komen in Zwitserland ook aan hun trekken. Live muziek vindt u in concertzalen, in parken, in nachtclubs en cafés. Bijzonder zijn de jaarlijkse jazzfestivals in Montreux, Lugano en Willisau en het folk and rockfestival in Nyon.

Luxemburg > Echternach > Beaufort-Standplaats

Camping Park Beaufort

De camping ligt op loopafstand van het dorp, in het hart van Luxemburgs Klein Zwitserland. De staanplaatsen bevinden zich aan de bosrand...

v.a. 273.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Zwitserland