Gofio
Naast vis en vlees keren lokale producten als tomaten, uien en aardappels in vele gedaantes terug in de traditionele keuken van Lanzarote. Hetzelfde geldt voor geitenkaas, vers of juist wat ouder en harder. Het basisvoedsel gofio zul je echter zelden op een restaurantmenu aantreffen.
Gofio was het hoofdvoedsel van de oorspronkelijke eilandbewoners en wordt eeuwen later nog steeds gewaardeerd. Het is een meelmengsel van graan (gerst, tarwe, maïs, maar ook rijst en erwten werden gebruikt) dat op een open vuur licht geroosterd wordt en daarna gemalen tussen de stenen van een windmolen. Met water, melk of wijn wordt er ten slotte een brijachtig deeg van gemaakt dat vroeger door arme boeren gegeten werd als ‘dagelijks brood’. Het was lang houdbaar en vulde de maag goed.
Inmiddels heeft ‘echt’ brood de rol van gofio overgenomen. Gofio wordt nog als bijgerecht gegeten, in broodjes verwerkt of als bindmiddel in de soep gebruikt.
Eten en drinken
Dit 4-sterren adults-only hotel is toegankelijk vanaf 15 jaar. Bull Costa Canaria is zeer nabij het zandstrand gelegen en op slechts 600...
Reina Isabel en Spa is een 4-sterrenhotel van de hotelketen Bull. Je vindt het hotel aan het strand in Las Palmas. Je...
Het 3-sterren THB Flora is een complex met studio's en appartementen gelegen in Puerto del Carmen op het Canarische Eiland Lanzarote. Het...