Avondeten (‘Middag’)
Omstreeks 16.30-17.00 eten de Noren hun enige warme maaltijd van de dag. Veelal bestaat die uit vlees, vis, pasta, meestal aardappelen en ook een kleine hoeveelheid groente. In het verleden was schapenvlees populair, tegenwoordig ook vaak rund- of lamsvlees. De meest populaire vis is gerookte zalm, bijvoorbeeld in combinatie met roereieren, dille en mosterdsaus. Uiteraard zijn er talrijke visvarianten. Noren zijn liefhebbers van nagerechten. Bijvoorbeeld pudding, gerechten met bessen of een zoet deeggerecht.
Eten en drinken
Fly drives-HOT
Een 15-daagse Grand Tour door Noorwegen. U zoekt de fjorden op, leuke steden als Oslo, Bergen en Trondheim en maakt uitstapjes naar...
Rondreizen-APP
Beleef Noorwegen in deze mooie rondreis langs Skeikampen, het gebied rond Geiranger, Voss en het gezellige Geilo. Een ideale rondreis voor gezinnen...
Rondreis
5-daagse Rondreis naar 4 daagse fly drive Noorwegen in een Notendop in