Mojo
De ene mojo is de andere niet
Wat je zeker zult tegenkomen zijn de papas arrugadas (gerimpelde aardappels) en mojo (saus), twee typisch Canarische gerechten. Mojo is een geurige saus op basis van olie, azijn en knoflook. De milde groene mojo verde, met peterselie of andere geurige groene kruiden gaat goed samen met vis. In de roodkleurige mojo picón zit ook paprika en Spaanse pepertjes. Deze scherpe saus wordt bij vlees gegeten. Houd je van koriander vraag dan naar de mojo de cilantro. Goede restaurants maken hun mojos zelf waarbij iedere kok een eigen recept heeft. Daarom smaakt geen mojo hetzelfde.
Papas arrugadas zijn nieuwe aardappeltjes, in de schil gekookt met weinig water en veel zout. Het rimpelige resultaat vormt een vaak geserveerd bijgerecht samen met schaaltjes mojo natuurlijk. Het verhaal gaat dat dit gerecht bij toeval werd ontdekt in een periode van waterschaarste. Bij gebrek aan zoet water kookte men de aardappels toen in zeewater.
Eten en drinken