Bagna cauda
Dit is een typisch Piemontees boerengerecht. Het is een saus met groenten, die vooral bij vrolijke bijeenkomsten, zoals de wijnoogst, wordt bereid. De legende wil dat de bagna cauda, gemaakt met wilde pepers in plaats van knoflook, geserveerd werd aan koning Karel VIII van Frankrijk tijdens zijn verblijf in Albugnano omstreeks 1495. Toen de koning ziek werd van pokken of syfilis werd hij door de broeders verpleegd en genezen door het eten van bagna cauda. Zo werd dit gerecht symbool voor vriendschap.
Aan hete olijfolie wordt knoflook, ans jovis en roomboter toegevoegd; de saus wordt op een vlamvaste schaal of in een kookpot opgediend. Vervolgens worden stukjes rauwe groenten gebruikt om mee te 'dippen': paprika, selderij, wortel, bloemkool, venkel, artisjokbodem, bosuitjes, bietjes, gekookte aardappels. Er hoort brood bij om de saus mee te soppen.
De mooie camping Centro Vacanze Villaggio San Francesco beschikt over talrijke faciliteiten voor een fijne vakantie in Caorle. De 5 zwembaden met...
Op zoek naar een fijne accommodatie in Bologna? NH Bologna De La Gare is een luxe 4-sterren hotel, ideaal voor een aangename vakantie....
Rondreizen-Hotel
Maak op ontspannen wijze kennis met de Italiaanse cultuur, keuken en idyllische landschappen. Onze reisleiders en lokale gidsen vertellen je alles over...